Publisert av: ingridmogstad | april 22, 2010

Prosjekt: Oslo-litteratur i friluft!

Slottsparken i Oslo

Slottsparken i Oslo, der vår gruppe skal holde fremføring førstkommende onsdag.

Disse ukene har vi noe vi kaller «det litterære programmet» i norsken. Vi har gått i grupper og skal sammen ta for oss litteratur som på en eller annen måte er relatert til byen Oslo. Eller Christiania. Min eminente gruppe som består av Synne, Victoria, Vilde og meg selv, har valgt å ha om hvordan litteratur fra Oslo tar for seg vanskeligstilte. I Oslo. Problmestillingen vår er derfor følgelig: «Hvordan blir de vanskeligstilte i Oslo tatt opp i litteratur av forfattere i Oslo?».

Verkene vi skal ta for oss og analysere er romanen «Sult» av Knut Hamsun, sangen «Merkelige Mira» av Ole Paus og diktet «Gategutt» av Rudolf Nilsen. Selv om vi virkelig prøvde å finne et litt muntert og morsomt tema landet vi altså på dette. Da får kanskje vår fremføring fungere som et lite, alvorlig avbrekk mellom de andre fremføringene.

Våre kreative lærere har i for variasjonens skyld funnet ut at vi skal ha fremføringene i Oslo. Altså, hver gruppe på forskjellige steder i Oslo, som passer med temaene våre. Så går vi rundt sammen og hører på hverandre. Blir nesten som en slags litterær «Walk of Oslo». Vår gruppe tenkte å ha fremføringen i slottsparken. Dette er fordi at det er her hovedpersonen i Hamsuns «Sult» sitter fra tid til annen og skriver. I tillegg har parken så vidt vi har forstått, fungert som samlingsted for rusavhengige, og det er akkurat det sangen til Paus handler om. Det er en parkbenk Mira sitter på i første verset av sangen.

Alt i alt en artig oppgave, det skal bli veldig hyggelig å komme seg litt ut av klasserommet og gjøre noe annet! Kjempeinitiativ lærere! Tror det er flere enn meg som setter pris på en slik utflukt. Litt skummelt blir det kanskje å fremføre midt i byen, men det blir forhåpentligvis ikke noe problem. Så lenge det ikke pøsregner. Eller hagler. Snø klarer vi oss også uten.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: